Ladies Night in de bib op vrijdag 17 oktober 2014

Aansluitend bij het thema 'Sorry is niet genoeg' van 11.11.11 organiseert onze bib voor de tweede keer een Ladies Night. Deze gaat door op vrijdag 17 oktober 2014 in de bibliotheek.

 Lees meer
 
Week van het Bos van 12 tot 19 oktober

De Week van het Bos 2014 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+ en Natuurpunt. Zoals elk jaar heeft de week van het bos tot doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een stukje bos in hun buurt.

 Lees meer

 
Vernieuwing Cultuurprijs

Op de voorbije algemene vergadering van de Cultuurraad (24/09) werd het nieuwe reglement van de Cultuurprijs goedgekeurd. Vanaf dit jaar wordt daarbij een onderscheid gemaakt tussen culturele en socio-culturele prestaties.


 Lees meer

 
Week van de Smaak: duurzaam ontbijt (GRATIS) en workshop

Vanuit Toerismeraad Herenthout wordt voor de tweede keer deelgenomen aan de Week van de Smaak, dit jaar in het thema ‘De Duurzame Verbeelding’. Ook de GROS werkt hieraan mee, en organiseert daarnaast nog een kookworkshop.

 Lees meer

 
18 oktober: energiedag in Kamp C

Wil jij ook je energieverbruik aanpakken of je grondig informeren vooraleer je aan een bouwproject start? Kom dan op 18 oktober naar de Energiedag in Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen in Westerlo. De Energiedag loopt van 9.00 tot 17.00 uur en is GRATIS.

 Lees meer
 
Adviesraden zoeken vers bloed

De Jeugdraad en de Cultuurraad zijn officiële adviesorganen van het gemeentebestuur. Het zijn stuk voor stuk vrijwilligers met oog voor maatschappelijk belang, die al dan niet een vereniging vertegenwoordigen.


 Lees meer

 
Infosessie Levensloop Herenthout op 15 oktober 2014

Op woensdag 15 oktober 2014 om 19.30 uur gaat in de gemeentelijke feestzaal een infosessie van Levensloop Herenthout door.

 Lees meer
 
Grabbelpas: Halloween

In de herfstvakantie gaan we met Grabbelpas griezelen en beven. Op 28 oktober snijden we enge koppen in pompoenen en maken we griezelige pompoensoep.

 Lees meer

 
Dakisolatie voor huurwoningen

Vanaf 2020 is het verhuren van woningen zonder dakisolatie verboden. En reeds vanaf 2015 krijgen huurwoningen zonder dakisolatie strafpunten in een onderzoek van woningkwaliteit.

 Lees meer
 
Geen Syriëstrijders in Herenthout

Gemeente Herenthout wil bij deze de foutieve berichtgeving in de media rechtzetten die meldde dat in onze gemeente zes mogelijke Syriëstrijders zouden wonen. Deze informatie is volledig onjuist. Onze gemeente heeft geen Syriëstrijders; enkel inwoners die afkomstig zijn van Syrië.


 Lees meer